Werkwijze

In alle gevallen komt Stef Spanhaak na de aanvraag op locatie opmeten. Tegelijkertijd adviseert hij over de beste locatie voor de trap, het meest bijpassende model van de trap en over de keuze van de meest geschikte houtsoort voor de betreffende plek.

Design van trappen

Na de offerte en het akkoord wordt met een geavanceerd tekenprogramma met een driedimensionaal tekenprogramma de bouwtekening van de trap gemaakt. Deze kan men vervolgens ook driedimensionaal op de computer bij Stef Spanhaak op kantoor komen bekijken. Hier kan men dan meteen de houtsoort van de trap invullen. Zo ziet men in één oogopslag op voorhand het eindresultaat. 

Trap maken

Aan de hand van de gemaakte tekening wordt in de eigen werkplaats van Stef Spanhaak de trap op ambachtelijke wijze gemaakt. Het ruwe hout wordt vlak gemaakt, geschaafd en verlijmd. Het houtsnij- en draaiwerk levert op maat gemaakte traponderdelen op. Deze worden hier ook voorzien van de profilering, groeven en ronde kantjes. Ook de bijbehorende trapbetimmeringen zoals trapleuningen, trapstijlen, hekken en wrongstukken worden met de hand gefabriceerd.

Montage houten trappen

Aan het eind van dit proces wordt het hout in de grondverf, olie of grondlak gezet, afhankelijk van de voorkeur van de opdrachtgever. Het transport van de trap, de treden, leuningen en andere traponderdelen naar de afbouwlocatie geschiedt in onderdelen. De montage ter plekke ligt wederom geheel in handen van Stef Spanhaak.

Neem direct contact op om van deze werkwijze te profiteren of bekijk de referenties voor een aantal voorbeelden van mogelijke trappen.