Merbau trappen

Deze donkere houtsoort heeft een klassieke uitstraling maar past ook goed in een moderne interieur. Merbau is zeer geschikt voor trappen, omdat het slijtvast en hard is.

Hout van een loofboom

De loofboom, waar merbau van afkomstig is, groeit in de tropische regenwouden van Zuidoost-Azië en op enkele eilanden in de Stille Oceaan. Gemiddeld is de merbau zo’n 30 meter hoog, maar de boom kan wel 50 meter hoog worden. De loofboom heeft een ronde stam die vaak tot 25 meter geheel takloos is en dit is terug te zien in het hout waar weinig knoesten (waar de takken zijn afgezaagd) aan zitten. De Afzella heeft veel van de merbau, deze zijn nauw verwant aan elkaar.

Merbauhout

Merbauhout heeft van nature een bijna roodachtige, egale kleur. Merbauhout dat wat jonger is heeft vaak een lichtbruin, bijna oranje of gele kleur. Ook kan het hout donkere of zwarte verkleuringen vertonen, dit geeft het hout zijn karakter. Daarnaast vormt kalk, wat door de boom wordt opgenomen, de kenmerkende kleine witte of gele vlekjes in het hout. Dit alles geeft het merbauhout zijn natuurlijke en tropische uistraling.

Halfslag of steektrap van merbau

Deze oerdegelijke maar sobere houtsoort is uiterst geschikt als mooie halfslag of steektrap. Ook kan merbau goed gecombineerd worden met details van natuursteen of r.v.s.. Wij maken voor u een trap op maat naar uw wens!

Voorbeelden van Merbau trappen